Campus Educativ Sportiv

În anul 2007 Fundaţia Copii Fericiţi – azi Transylvania College a propus comunităţii locale un proiect de anvergură menit să răspundă nevoii de educaţie la standarde internaţionale, cu accent atât pe educaţia în conformitate cu curricula naţională cât şi pe formarea caracterului copiilor si tinerilor şi a spiritului civic.
Prin acest proiect, Fundaţia doreşte să realizeze în folosul comunităţii un campus modern care, prin componentele sale, va deservi întreaga comunitate din Transilvania.

În anul 2012, proiectul a continuat cu construirea celei de-a doua clădiri educaţionale, construită pe principii verzi. Noua clădire este un model pentru construcţia sustenabilă, având în vedere bunăstarea mediului şi sănătatea beneficiarilor, fiind demonstrat  prin studii de specialitate faptul că într-o clădire verde  ritmului de învăţare al elevilor creştere cu 26%, rezultatele obţinute la examene se îmbunătăţesc cu 18%  şi absenţele pe motive medicale se reduc cu peste 10%.

Cea mai nouă clădire din campus a fost inaugurată în data de 22 noiembrie, în prezenţa Excelenţei Sale, Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti şi a Primarului Municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc.

Scopul proiectului - crearea cadrului necesar pentru dezvoltarea unui model în educaţia preuniversitară. Astfel şcoala, ca instituţie, va fi un centru resursă pentru educaţie care va oferi programe de învăţare iniţială şi continuă generaţiilor mai tinere şi posibilităţi de formare continuă pentru populaţia adultă.

Obiectivele generale ale proiectului:
- Crearea cadrului instituţional necesar desfăşurării activităţii educaţionale la standardele propuse.
- Crearea unui Centru de training care va oferi comunităţii un complex de servicii şi şi facilităţi unice în regiune.
- Implicarea în parteneriate durabile.
- Implicarea în programe şi acţiuni educaţionale pentru elevi şi adulţi.

Grupul ţintă
1. Copii şi elevi de la 1 – 18 ani - Educaţie conform standardelor Ministerului Educaţiei; Curriculum international Cambridge
2. Copii şi elevi între 3 – 18 ani - Programe şi activităţi extracurriculare
3. Adulţi - Programe şi activităţi de educaţie: cursuri, seminarii si programe de dezvoltare personala
- pentru persoane active: training, şcoală resursă, consultanţă, consiliere, programe pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale
- pentru părinţi şi bunici: cursuri, seminarii referitoare la creşterea şi educaţia copiilor
- pentru studenti: internship, cursuri, tabere, programe de protecţie a mediului
- pentru toate categoriile: activităţi sportive - performanţă şi pentru petrecerea timpului liber, cazare (elevi, participanţi traininguri, sportivi), servirea mesei.
4. Elevi proveniţi din medii sociale dezavantajate – Program de burse