< Fundatia Copii Fericiti

Dăruind vei dobândi

Este un proiect care se desfăşoară în fiecare an, începând din anul 2003, în ajunul sărbătorilor de iarnă.
În cadrul acestui proiect copiii oferă cadouri colegilor lor mai puţin favorizaţi.

În anul 2003 s-a renovat şi dotat camera de joacă de la Spitalul Oncologic. În 2004 copiii au strâns jucării pentru copiii de la Şcoala Specială pentru Deficienţe de Auz nr. 1. În 2005 elevii au strâns fonduri pentru repararea şcolii
afectate de inundaţii din localitatea Agăş, din jud. Bacău. În anul 2009 elevii au strâns jucării pentru copii din şcolile rurale.

Bazarul lui Moş Nicolae

În anul 2010, în cadrul „Bazarului Moşului Nicolae”, copiii şi elevii au vândut cărţi, echipamente sportive şi alte obiecte, în valoare de 3000 de RON, din care 1500 au fost alocati în scopuri caritabile.

Editia din anul 2011 a proiectului “Dăruind vei dobândi” – “Bazarul Moşului Nicolae”, a fost un mare succes, copiii care au participat au contribuit cu donatii de peste 1500 RON pentru sustinerea actiunilor caritabile!
Tot în acest an, copiii au răspuns într-un mod pozitiv încă unei oportunităţi de a fi caritabili, contribuind cu o mică donaţie în data de 6 decembrie pentru MUFTI Day – o zi în care nu au purtat uniforme, dar au strâns donaţii în schimb. S-au strâns peste 1000 de RON, sumă care a fost folosită pentru a cumpăra mâncare şi cadouri pentru două familii nevoiaşe din localitatea Borşa.

În anul 2012, în cadrul proiectului “Dăruind vei dobândi” – “Bazarul Moşului Nicolae”, copiii au vandut jucǎrii, cărţi, decoraţiuni făcute de ei şi articole sportive. La finalul evenimentului copiii care au participat ca şi vânzători au donat 50% din încasări unei cauze caritabile. Din aceste donatii s-a strâns suma de 2104 RON, iar elevii din Transylvania College au decis ca aceste fonduri sa sustina proiectele Asociaţiei Autism Transilvania.
Tot în acest an, elevii de la Transylvania College s-au alăturat iniţiativei lui Cristian Gog, talentatul magician clujean, care, în cadrul campaniei „Nepoti de Craciun” şi-a propus să le facă o bucurie de sărbători celor aproximativ 400 de persoane în vârstă înscrise în centrul de zi pentru vârstnici. Elevii au donat cutii cu dulciuri, zahăr, făină, ulei,
conserve, fructe pentru a le face o bucurie “bunicilor” fără nepoţi, devenind astfel “Nepoţii lor de Crăciun”. Corul Transylvania College a avut un moment special în cadrul evenimentului.

Obiective: Formarea şi dezvoltarea spiritului civic al copiilor şi elevilor, prin implicarea lor în comunitate prin activităţi concrete de strângere de fonduri Dezvoltarea spiritului empatic al elevilor prin ajutorarea grupurilor de copii, proveniţi din medii defavorizate

Parteneri:
În anul 2012 Fundaţia Copii Fericiţi a derulat acest proiect în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi Iulius Mall