Proiecte de educaţie ecologică

„Şcoli pentru un viitor verde”

Fundaţia Transylvania College prin “Eco-Team” s-a înscris în proiectul naţional de conştientizare şi responsabilizare socială privind colectarea şi reciclarea PET-urilor, sub egida “Şcoli pentru un viitor verde”. Acest program educaţional naţional a fost iniţiat de Ministerul Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi vizează educarea şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului, făcând parte din programul integrat de educaţie ecologică a elevilor.
În conformitate cu regulamentul proiectului concurs, instituţia noastră a fost dotată cu un aparat de compactare a PET-urilor la cald şi se obligă să compacteze şi să trimită la un centru de colectare o medie lunară de minim 5kg recipiente PET compactate, până în decembrie 2012. Echipa “verde”, “Eco-Team”, este coordonată de către elevii ciclului gimnazial.
Copiii din Grădiniţa Happy Kids şi elevii din învăţământul primar sunt responsabili pentru Wildlife Garden, având responsabilităţi zilnice ca: udatul plantelor din şcoală după un grafic bine stabilit; hrănitul animalelor: iepuraşi, peşti, broaşte ţestoase, amenajarea unei grădini de zarzavat în această primăvară, cu scopul de a promova consumul de produse naturale bio şi alimentaţia sănătoasă. Copiii sunt implicaţi şi în colectarea PET-urilor.

Obiectiv: Conştientizarea importanţei reciclării promovarea consumul de produse naturale bio şi alimentaţia sănătoasă Motivarea elevilor să-şi asume responsabilitate pentru dezvoltarea durabilă a lumii

Grupul ţintă:Elevii Şcolii Transylvania College şi copiii de la Grădiniţa Happy Kids

Parteneri: Transylvania College. The Cambridge International School in Cluj, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

”Plantează un copac pentru educatie!”

Proiectul ”Plantează un copac pentru educatie!” (Pay it forward!), inițiat în septembrie 2010, iși propune mobilizarea comunității pentru plantarea a peste 100 de copaci , pentru susținerea financiară a programelor de burse. Mesajul transmis prin acest proiect este că plantând un copac, ajuți un copil care la rândul lui va învăța să ajute și el.