My Money Week

Proiectul de educaţie financiară „My Money Week” este un proiect pilot care are drept scop punerea bazelor unor educaţii financiare şi antreprenoriale coerente în rândul copiilor şi elevilor.

Cea de-a doua ediţie a proiectului „My Money Week” s-a desfăşurat în perioada 13-17 februarie 2012, la Şcoala Internaţională  Cluj şi Grădiniţa Happy Kids, având tematica principală ecologia.

În cursul săptămânii au avut loc o serie de competiţii şi jocuri organizate atât pentru elevii şcolii Internaţionale, cât şi elevi din alte şcoli clujene, activităţile cu caracter interdisciplinar vizând cunoştinţe din toate domeniile: matematică, istorie, limbi străine, geografie, economie, artă, sport, informatică. Elevii au învăţat lucruri importante despre bani, au organizat magazine şi restaurante, au realizat un spectacol, au  învăţat cum operează băncile, despre metode inteligente de a economisi bani şi despre oportunităţi de investiţie şi antreprenoriat.

Elevii au primit sfaturi referitoare la viitoarea lor carieră de la părinţii care au participat la activităţile din cadrul “Zilei carierei”, au câştigat bani de hârtie, „funny money” pe care i-au depus, zilnic în banca virtuală la un ghişeu oferit de către Banca Transilvania.

Grădiniţa Happy Kids a fost şi ea parte a acestui proiect cu activităţi adaptate diferitelor grupe de vârstă. Copiii au învăţat lucruri noi despre bani, au primit “funny money”, au făcut cumpărături cu bani adevăraţi, au urmărit o prezentare despre istoria banilor, au organizat târguri de jucării şi felicitări, şi-au deschis propriul lor restaurant “BIO”, luându-şi în serios rolurile de bucătar, chelner sau casier.

My Money Week s-a încheiat vineri, 17 februarie, prin înmânarea a numeroase premii elevilor care au participat la competiţiile lansate în cursul săptămânii.

Le mulţumim partenerilor: BancaTransilvania, Holcim,  Burcash, Auchan, CITY Plaza, Autoworld, Cluj-Napoca City Hall, Office Depot, CSi,  Inspire Conference & Events Center, Grand Hotel Italia, Resido, Yellow Store, Unishowroom şi partenerilor media de la Transilvania Media Group pentru contribuţia adusă la succesul acestui program.

Pentru pilotarea proiectului de educaţie financiară în alte şcoli din judeţ, s-a semnat un parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului , proiect derulat sub denumirea “CONTează pe educaţie!”

Proiectul s-a derulat în 21 de şcoli din 8 judeţe în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”, implicând participarea a 147 profesori şi 2240 elevi.  Programul a fost fi implementat în perioada 2-6 aprilie, când în şcoli s-a  organizat, “o Săptămână Altfel.”