Proiecte de susţinere a educaţiei de excelenţă

Proiectul de burse "Frate de carte"

Programul de burse a inceput in anul 2002 si are ca scop acordarea de sanse egale si acces la o educatie mai buna copiilor cu surse de venit mai mici prin acordarea de burse anuale. Programul se adresează elevilor atât din mediul rural, cât și din mediul urban, cu rezultate școlare excelente, premii la concursuri, olimpiade și competiții, precum și activitate extracurriculară bogată.
Se acordă două tipuri de burse de merit: totale și parțiale. Bursele totale acoperă taxa de școlarizare, uniforma, rechizitele, transportul zilnic și masa de prânz. Bursele parțiale acoperă taxa de școlarizare sau o parte din taxă, în funcție de veniturile părinților.
In anul 2012 au beneficiat de acest proiect 25 de elevi ai Transylvania College.
Obiectiv
Unul din obiectivele principale ale școlii este diversitatea socială, prin accesul la educație de calitate a eleviilor din diferite medii. Astfel, programul de adresează eleviilor atât din mediul rural, cât și din mediul urban, cu rezultate școlare excelente, premii la concursuri, olimpiade și competiții locale, județene, naționale și internaționale (indiferent de domeniu) și activitate extracurriculară bogată.
Scopul proiectului:
Susţinerea financiară a unor elevi cu rezultate extraordinare la învăţătură, proveniţi din medii defavorizate.
Grupul ţintă al proiectului:
Elevi proveniţi din medii defavorizate, rurale sau urbane precum şi copii orfani, cu rezultate excepţionale la învăţătură şi motivaţie mare pentru studiu.
Parteneri
Programul este susţinut cu sprijinul unor companii care au ales să îşi manifeste astfel responsabilitatea socială şi ataşamentul faţă de viitorul comunităţilor în care activează, dar şi al autorităților locale și județene clujene.
In anul 2012 partenerii acestui program au fost: Fundatia Banca Transilvania, Fundatia Familia Ratiu, Farmec Cluj, Campina, John Younger Trust, Arhitectura Botea, Familia Hossu, Electrogrup, UKR Logistics.