Festivalul Mărţişorului

Proiectul a fost iniţiat în anul 2009 în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj. Proiectul se desfăsoară anual. În cadrul proiectului copii şi elevi din şcoli şi grădiniţe Clujene lucrează împreună în ateliere de creaţie şi desen să întâmpine primăvara într-un mod creativ.
În anul 2012, la cea de-a patra ediţie a festivalului au participat peste 480 de copii şi elevi din 34 de instituţii clujene. Festivalul s-a desfăşurat pe două secţiuni: desen/ pictură şi atelier de creaţie, adică confecţionare şi expoziţie de mărţişoare.

Echipele reprezentante ale şcolilor şi grădiniţelor participante s-au întrecut pentru diferite titluri, cum ar fi: “mărţişorul cel mai mare”, “cel mai special”, “cel mai original”, “cel mai tradiţional”, “cel mai simpatic”, etc. Decizia juriului nu a fost uşoară, intrucât cei 490 de participanţi au prezentat o gamă variată de lucrări minunate, atât picturi cât şi mărţişoare.

Marele premiu al festivalului a fost oferit de către Primăria oraşului Rockfort, Illinois, constând înt-o excursie de studii în Statele Unite ale Americii.

Obiective: Dezvoltrarea abilităţilor şi competenţelor artistice ale elevilor Promovarea valorilor şi tradiţiilor româneşti Implicarea în programe şi acţiuni culturale pentru elevi Dezvoltarea creativităţii copiilor

Grup ţintă: Copii şi elevi din şcoli şi grădiniţe clujene

Parteneri: Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Primăria oraşului Rockfort, Illinois
Coordonator: prof. Diana Birtar, manager proiect