"SATUL EDUCAȚIEI" LA BĂIȘOARA

Proiectul "Satul Educatiei" are ca scop construirea și crearea unui mediu special pentru organizarea de tabere pentru copii. Tabara a fost initiata de dr. Dan Baciu, fondatorul Fundatiei Copii Fericiti in parteneriat cu neurologul belgian, dr. Eric de Smet. Tabara este organizata in case vechi, maramuresene, la Muntele Baisorii, în jud. Cluj, unde copiii invata despre traditii romanesti, descoperind natura. Activitatile se desfasoara in cadrul unor programe speciale, care favorizeaza integrarea copiilor cu nevoi speciale in comunitate.

Tabăra este un model atât prin realizarea unor facilități ușor accesibile, cât și a unor programe speciale pentru integrarea copiilor cu dizabilități. Partenerii Fundației Copii Fericiți în acest proiect sunt: CTAC Powerhouse și Fundația Kids of Romania - din Olanda.

În cursul săptămânii 1 - 8 octombrie, un grup de 16 elevi și 3 profesori de la Lyceum Alpinum Zuoz, Elveția, s-au implcat în construirea sălii multifuncționale în cadrul Taberei de la Băișoara. Această sala are 80 mp și va servi ca sală de mese și sală de conferințe. Proiectul a fost implementat cu ajutorul următorilor sponsori: Cemacon SA, Holcim România SA și Rehau Austria. Sala multifuncțională va fi denumită după Lyceum Alpinum Zuoz.