Despre Noi

Valori

Fondatori

Newsletter si Raport

Înfiinţată în anul 1992, Fundaţia Transylvania College - fosta Fundatie “Copii Fericiţi” a pus bazele Grădiniţei “Happy Kids”. Iniţial grădiniţa a funcţionat într-un apartament mic, având doar 12 elevi înscrişi. Pe măsură ce numărul elevilor înscrişi la grădiniță creştea din an în an, fundația a construit prima clădire ce avea să găzduiască „Happy Kids” – prima grădiniţă construită în România după Revoluție.

La începutul anului 2000, s-a născut ideea construirii primului Campus Educațional din România. Şcoala Internaţionala Cluj a deschis porţile primelor clasele primare, în anul şcolar 2000-2001, etapă ce a fost urmată de deschiderea gimnaziului patru ani mai târziu, în anul 2004.

În anul 2008, datorită susţinerii partenerilor din comunitate, fundaţia a inaugurat prima clădire proprie, construită după standarde internaţionale, în care la început au studiat 170 de copii din grădiniţă, şcoala primară şi gimnaziu.

În anul şcolar 2010-2011, şcoala a deschis porţile primului Liceu Internaţional Cambridge din afara capitalei, acreditat de Universitatea Cambridge. Numărul elevilor a crescut spectaculos, astfel în 2011 fundaţia a lansat proiectul de dezvoltare a campusului, conform celor mai moderne tendinţe arhitecturale. Noua clădire din campus este prima clădire educaţională din România, construită pe principii verzi. În clădirea nouă, inaugurată în septembrie 2012, copiii de la creşă şi grădiniţă învaţă, se joacă şi descoperă lumea din jurul lor în 8 săli de clasă spaţioase. În plus, toţi elevii şcolii se vor bucura de biblioteca multimedia, o nouă sală de artă, o sală de muzică, o sală de business şi un laborator de robotică, dotat cu ultima tehnologie, precum şi o piscină dedicată copiilor cu vârste între 4 luni şi10 ani.

Viziunea noastră asupra a ceea ce înseamnă educaţie la standarde de excelenţă are o abordare holistică. De aceea, noi oferim elevilor noștri numeroase oportunități de a-și descoperi și dezvolta calităţile artistice, talentul de oratori sau de organizatori, promovând totodată principii pentru o viaţă sănătoasă. De aceea, construirea unui auditorium, precum şi a unui complex sportiv cu sală de sport, terenuri de sport şi o piscină semi-olimpică este o prioritate şi trebuie să se concretizeze cât mai curând pe harta campusului.

Suntem mândri de faptul că am reuşit să construim o comunitate puternică şi că instituția noastră este recunoscută ca un model de bună-practică de experţi în domeniul educaţiei. Tot ceea ce am realizat rămâne ca suport pentru generaţiile viitoare, în timp ce schimbările survenite odată cu timpul şi evoluţia societăţii vor fi asimilate şi integrate în activitatea şcolii.