PROIECTE

Fundatia Copii Fericiți se implică în comunitate prin multitudinea de proiecte pe care le derulează. Inițiază programe sociale copiilor, care provin dintr-un mediu dezavantajat, urban sau rural, care au o motivație puternică pentru studiu, precum și copiilor cu dizabilități de auz și vedere.

1. Proiecte de susţinere a educaţiei de excelenţă

Frate de carte

În anul 2002 fundația initiază proiectul “Frate de carte”, program de burse care își propune acordarea de șanse egale și acces la o educatie de excelență copiilor proveniți din familii cu surse de venit mici, prin acordarea de burse anuale bazate pe performanțele școlare și activități extra-curriculare. Programul Frate de carte” ajută elevul cu abilităţi excepţionale, dar fără posibilităţi financiare şi sociale să devină medicul, profesorul, sau avocatul nostru în viitor.

Balul caritabil

Balul Caritabil este cel mai important eveniment de strângere de fonduri al Fundației. Acest eveniment anual are ca scop sprijinirea programului de burse al Transylvania College, ce oferă elevilor cu abilități deosebite șansa unui viitor de succes, printr-o educație de excelență.

2. Proiecte cu caracter cultural

Festivalul Mărţişorului

Proiectul a fost iniţiat în anul 2009 în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj. În cadrul proiectului copii şi elevi din şcoli şi grădiniţe Clujene lucrează împreună în ateliere de creaţie şi desen să întâmpine primăvara într-un mod creativ.

Celebrarea diversităţii

În cadrul programelor Fundaţiei şi a instituţiilor educaţionale înfiinţate de aceasta: “Transylvania College. The Cambridge International School in Cluj” şi a Grădiniţei Happy Kids studiază elevi şi copii din 25 ţări. Având în vedere că "Diversitatea" este una dintre valorile fundaţiei, "Ziua Interculturalităţii" se sărbătoreşte în fiecare an în instituţie.

3. Proiecte de implicare în comunitate

Campus Educativ-Sportiv

În cadrul acestui proiect, Fundaţia Copii Fericiți a realizat în folosul comunității un campus modern care, prin componentele sale, are capacitatea să deservească întreaga comunitate din Transilvania.

Dăruind vei dobândi

“Dăruind vei Dobândi” este un proiect care se desfașoară în fiecare an, începand din anul 2003, în ajunul sărbătorilor de iarnă. În cadrul acestui proiect copiii oferă cadouri colegilor lor mai puţin favorizaţi.

În cadrul proiectului Copii pentru copii”, inițiat în anul 2005, Fundația implementează un program de dezvoltare a spiritului civic al copiilor prin implicarea lor în comunitate, cu activități concrete de strângere de fonduri. Pentru acest proiect obține Diploma Gala “Oameni pentru oameni”, ediţia a III-a Bucuresti.

Proiectul “NAIS CHALLANGE 20/20”, inițiat în anul 2005 și continuat până în prezent, unește peste 250 de școli din toată lumea și își propune rezolvarea mai multor probleme globale până în anul 2020.

4. Proiecte de educaţie ecologică

Şcoli pentru un viitor verde

Acest program educaţional vizează educarea şi conştientizarea elevilor privind protecţia mediului, făcând parte din programul integrat de educaţie ecologică.

5. Proiecte de educaţie financiară

My Money Week

Proiectul de educaţie financiară este un proiect pilot care are drept scop punerea bazelor unor educaţii financiare şi antreprenoriale coerente în rândul elevilor.